| 
 !~ آخـر 10 مواضيع ~! 
         | 
| 
 | 
| 
 إضغط على 
	  | 
![]()  | 
	
	
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | 
	  
	 
	  من  5 
	 عدد المصوتين: 0
	  
	 | 
	
	انواع عرض الموضوع | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
||||||
		
		
  | 
||||||
		
	
		
		
			
			
			![]() المقادير 10 بيضات متوسطه بدرجة حرارة الغرفه 2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم 2 كوب دقيق فانيليا لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض ![]() الطريقة اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول ![]() ده شكل الصفار بعد الخفق ![]() و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج ![]() وبعدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره ![]() و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد أى مشكله فتوضع الكيكه في قالب مناسب بعد دهنها بالسمن والدقيق ![]() ساخن وبعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه وبعدين بطفي الفرن واتركها بداخله علشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه وبعدين اقلبها على منخل سلك ![]() ![]() وبعدين ابدأ فى التزيين ![]() استخدمت شرائح خوخ كريز اخضر فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة شرائح تفاح كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض ![]() غطيتها اولا بالكريمه البيضاء وبعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() شكلها بعد التقطيع ![]() وبالف هنا وشفا والى يعملها يبقى يدعيلى بقى ![]()  | 
| 		
			
			 | 
		رقم المشاركة : 2 | 
| 
			
			
   
   
    
					 			
 ![]() 
 
 شكراً: 200 
	
		
			
				تم شكره 497 مرة في 225 مشاركة
			
		
	 
       				
        | 
	
	
	
	
		
			
			 
		
		
	         
			الله يعطيك العافيه
                  
		
		
		 
		
		
  | 
| 
		 
  | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
| 		
			
			 | 
		رقم المشاركة : 3 | 
| 
			
			
   
   
    
					 			
 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 
 
 شكراً: 5,645 
	
		
			
				تم شكره 6,248 مرة في 2,253 مشاركة
			
		
	 
       				
        | 
	
	
	
	
		
			
			 
		
		
	         
			روعة  
		
		يسلموا عالوصفة 
  | 
| 
		 
  | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
			
			
		
	 | 
![]()  | 
	
	
| مواقع النشر (المفضلة) | 
		
  | 
	
		
  |